De klassieke Fiat 500 uit de jaren vijftig was net zo breed als hij hoog was, zo’n 1 meter en 32 centimeter. Zijn bescheiden formaat hielp niet alleen bij het laag houden van de aanschafprijs; in de krappe straatjes van Italiaanse dorpjes was het zelfs een absolute noodzaak. Wat er zou gebeuren als de auto ruim 40 centimeter breder was, demonstreert een andere auto met de motor achterin in een plaatsje niet al te ver van de Fiat-fabriek in Turijn.

De bestuurder van de Porsche 911 (996) was op zoek naar een restaurant in het plaatsje Meana di Susa in de provincie Turijn. Volgens het Italiaanse TGCom24 werd de bestuurder gefopt door zijn navigatiesysteem en een te krap straatje ingestuurd. In plaats van zijn eigen inschattingsvermogen te gebruiken (of misschien deed hij dat juist wel, en was dat het hele probleem) reed hij braaf de straat in. Maar het bereiken van het andere uiteinde van het steegje bleek onmogelijk.

De automobilist probeerde de Porsche 911 nog achteruit terug te rijden, maar hij zat echt klem. De deuren wilden ook niet meer open en een dakraam was niet aanwezig. Uiteindelijk moest de brandweer de Porsche uit de steeg trekken met een graafmachine. Het is niet bekend of de bestuurder uiteindelijk het restaurant bereikte. De schade aan de Porsche lijkt gelukkig mee te vallen, al zal er wel een spuiter aan te pas moeten komen.

Reacties

  • Niels heeft op 30 juli 2020 geschreven:

    hoe kan ik die telefoon winnen?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)