Van de Macan kun je je afvragen of Porsche gemaakt heeft omdat ze het willen of omdat ze het moeten. Voorstanders van het laatste kunnen de Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition als bewijsmateriaal voor hun zaak gebruiken. Zeker als je nagaat dat de Porsche Exclusive Manufaktur-afdeling per jaar 15.000 Porsche-modellen onder handen neemt. Je kunt je afvragen hoe exclusief het allemaal is. Het aantal dat Porsche wil produceren, hangt af van de vraag.

Goed, de exclusieve uitvoering van de Macan komt met 21-inch 911 Turbo-wielen, led-koplampen, donker gentinte led-achterlichten en karmijnrood op de voorspoiler, de diffuser en de sideblades. Binnenin vind je veel leer en alcantara met rode accenten. En ook al stelt het allemaal niet zo heel veel voor, durven we dit wel een van de mooiste uitvoeringen tot nu toe te noemen. Of is dat toch de knalrode Macan GTS? Oké, ja. Het is de GTS.

Gaat ie nog een beetje snel?

De Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition heeft een 3,6-liter V6 met 440 pk. Dat is 40 pk extra dan de reguliere Turbo en net zoveel als de Performance Package. Hij sprint in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 272 km/u.

Op het prijskaartje staat 158.400 euro. Dat is 23.500 euro meer dan de Performance Package. Ons advies (zoals met haast elke Porsche): neem lekker de GTS voor 113.200 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear