Als je verstrikt raakt in de enorme hoeveelheid uitvoeringen van een Porsche, kies dan altijd de GTS. Traditioneel is het de uitvoering die overal precies tussenin hangt en altijd met een stel lekkere opties komt. De nieuwe Porsche Panamera GTS en de Porsche Panamera GTS Sport Turismo zijn geen uitzondering op deze regel.

De Porsche Panamera GTS (Sport Turismo) legt het met 460 pk af tegen de Turbo met 550 pk, maar wint het van de instapper met 330 pk. Het vermogen komt uit de bekende 4,0-liter V8 die tevens 620 Nm produceert. In 4,1 seconden zit de Porsche Panamera GTS op de 100 km/u. De topsnelheid van beide carrosserievormen ligt rond de 290 km/u.

Standaard op de Porsche Panamera GTS is een sportonderstel dat het geheel 10 millimeter lager bij de grond legt. De Porsche Active Suspension Management-luchtvering is standaard en sportiever afgesteld dan normaal. De GTS krijgt een set grotere stoppers mee (390 millimeter vóór). Bestel er ook zeker het nieuwe head-up display bij van Porsche.

Wat kost de Porsche Panamera GTS

De GTS is met een nieuw partikelfilter direct door de WLTP gedrukt, en kan dus al besteld worden. De prijs van de Porsche Panamera GTS is 189.500 euro en 195.600 euro voor de Sport Turismo. Hij verschijnt in december van dit jaar. Oh, en ga voor de kleur rood.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie