De nieuwe Porsche Panamera ziet er een stuk beter uit dan de vorige versie, heeft een weeldig interieur en rijdt uitstekend. Plaatje compleet, toch? Niet volgens TechArt, zij vonden dat de Panamera nog wel een stukje breder mocht zijn. Dit is de Porsche Panamera Techart – een omgebouwde Panamera Turbo S E-Hybrid.

Iedereen die wel eens een Porsche Panamera in een krappe parkeergarage moest proppen, weet dat het nogal een breed ding is. De Duitse tuner heeft de Porsche een widebody kit aangetrokken waardoor de auto nog eens 80 millimeter breder is. Hierdoor komt de totale breedte uit op een dikke twee meter.

Waarvan is de Porsche Panamera TechArt gemaakt?

Koolstofvezel is het belangrijkste ingrediënt van deze GrandGT kit, die op de Porsche 911 GT3 is geïnspireerd. De luchtinlaten zijn groter geworden en de voorbumper is nu in GT-stijl en laat lucht over de nieuwe motorkap stromen. Ook de achterbumper is compleet vernieuwd en heeft nu een diffuser, die vergezeld wordt door vier koolstofvezel uitlaten.

Binnenin is TechArt ook flink bezig geweest. Een mix van leer, alcantara en koolstofvezel moet ervoor zorgen dat je doorhebt dat je niet in een normale Panamera zit. Het stuur is vervangen om de sportieve rijder tegemoet te komen en de schakelflippers kunnen in leer of alcantara worden geleverd. Voor wie graag met een fijner gevoel aan die flippers trekt.

Vooralsnog zijn er geen mechanische aanpassingen aan deze Porsche Panamera TechArt gedaan. Maar voor een auto met 4,0-liter bi-turbo V8, goed voor 680 pk, 850 Nm en een topsnelheid van 310 km/u, is dat ook niet echt nodig toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)