Een aantal jaren geleden kwam de digitale artiest Alexander Imnadze op de proppen met de Porsche 906/917 concept. Het was een futuristische race-auto die een mengelmoes was van de iconische Porsche 907 en de 917. Die digitale creatie heeft nu een maatje gekregen: een geheel onofficiële racevrachtwagen.

Je kunt je misschien wel herinneren dat Porsche hun legendarische 917 naar het circuit bracht achterop een Mercedes 0317 ‘Porsche-Gulf’. Dit is de moderne versie daarvan. Eentje die er zelf niet veel langzamer uitziet dan de raceauto die hij op zijn rug meesleept.

Porsche bouwt natuurlijk geen vrachtwagens (ook al zou dat heel gaaf zijn), dus de kans dat de vrachtwagen werkelijkheid wordt is nihil. Maar dat mag de pret niet drukken, vooral niet omdat hij er zo geweldig uitziet. Met een voorruit van oor tot oor, een aerodynamisch verantwoorde cabine en een uitgestrekt achterlicht dat zich onder een gigantische spoiler en boven een grote diffuser bevindt, is dit de snelste truck die we ooit gezien hebben. En de twaalf wielen zullen vast voor de nodige tractie zorgen.

Als je naar het design van de Porsche racevrachtwagen kijkt, zou het erop lijken dat hij een volledig elektrische aandrijving heeft. Maar hij bestaat natuurlijk alleen in Photoshop, dus hij zou net zo goed aangedreven kunnen worden door gemalen Smurfen.

Zou je de Porsche racevrachtwagen graag werkelijkheid zien worden? Aangezien steeds meer merken digitale ontwerpen gebruiken om een designrichting te testen, zouden we nog wel eens iets kunnen zien wat in de buurt komt van deze digitale creatie. We willen niet veel voor Kerst, maar dit is iets wat we graag onder een hele grote kerstboom willen zien.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie