Altijd al een Porsche willen hebben? Wij ook. Helaas zijn onze portemonnees, net als de jouwe waarschijnlijk, niet opgewassen tegen de prijzen van de auto’s. Niet iedereen heeft zomaar anderhalve ton liggen voor een 911. Tenminste, niet als je ook nog een keer wilt avondeten of je hypotheek wilt betalen. Toch blijven we allemaal dromen. Nu is er misschien licht aan het einde van de tunnel voor de dromers. Maak kennis met de Porsche-schrijftafel!

Een heel luxe timmerman

Het Franse bedrijf 3 GJB 17 is de geestelijk vader van deze schrijftafel. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van meubels uit auto-onderdelen. Je kunt bij hem een onderdeel inleveren naar keuze, en dan creëert ‘ie voor jou iets unieks.

De schrijftafel is voor het grootste deel gemaakt van Amerikaanse walnoothout, wat een mooie retro-look geeft. Verder heeft het bureau enkele lades om je autosleutels en TopGear magazines in te bewaren (we weten het; schaamteloze zelfpromotie). Wat het echter uniek maakt – je zag het waarschijnlijk al op de foto – is dat de bovenkant van de tafel wordt gesierd door een klassieke Porsche-motorkap. In de legendarische kleur Arctic Silver.

Als je de kap optilt, vind je ruimte om je laptopje (of je typemachine) neer te zetten en aan de slag te gaan. 3 GJB 17 heeft werkelijk een functioneel meubelstuk weten te vervaardigen van een klassieke motorkap en dat is in onze ogen zeer goed gelukt.

Droom maar lekker verder

De Porsche-schrijftafel is het derde exemplaar in een gelimiteerde serie van Porsche-meubelstukken. RM Sotheby’s heeft ‘m vorige week geveild op een veiling ter ere van 70 jaar Porsche en hij is verkocht voor niet minder dan 30.000 dollar. Dit is dus eigenlijk meer een item voor de Porsche-liefhebber met een garage vol 911’s, dan de enthousiasteling die er jaren voor heeft gespaard om zijn eerste Porsche aan te schaffen. Voor die laatste geldt; nog even verder dromen…

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie