Sonderwunsch klinkt als het nog onsmakelijker ogende broertje van de bloedworst, maar dan heb je de afgelopen 50 jaar niet zitten opletten. Het is Duits voor ‘speciale wens’ en sinds de jaren zeventig gebruikt Porsche de term voor het programma dat zich toespitst op het personaliseren van hun modellen. Voor klanten met een goed gevulde portemonnee breidt het merk nu de mogelijkheden verder uit als het gaat om personaliseren. Nog een stap verder? Je kunt zelfs je eigen Porsche laten ontwerpen.

Sonderwunsch: je eigen unieke supercar van Porsche

‘De focus van het nieuwe aanbod ligt op een gezamenlijk creatief proces voor het ontwikkelen van auto’s. De klant wordt onderdeel van het projectteam, dat bestaat uit experts van Porsche Exclusive Manufaktur, Porsche Classic en de ontwerpafdeling van Porsche’, zegt Alexander Fabig, Porsches hoofd van de afdelingen Classic en Individualisation. De klant neemt in feite de rol van projectmanager aan. Is alles mogelijk? ‘In principe wel, maar het moet wel extensief gecontroleerd worden door ingenieurs, techneuten, ontwerpers en de productstrategen. De belangrijkste voorwaarde is de veiligheid van het project en het voldoen aan alle wettelijke eisen’, zegt Fabig. Het volledige project wordt gedocumenteerd en opgenomen in het Porsche Museum.

Porsche Tequipment

Ook de accessoire-afdeling Porsche Tequipment krijgt meer te doen. Zo kun je daar nu direct de onderdelen van Manthey-Racing kopen voor je GT2 RS. Ook gaan ze onderdelen maken voor oudere Porsches, zoals nieuwe ondersteldelen voor de 996 911 GT3 en zelfs voor de 959. Ze kunnen zelfs nieuwe kuipstoelen 3D-printen die zijn aangepast op jouw lichaam. Ook de eerste generatie Cayenne krijgt nieuwe offroad-onderdelen, zoals je ziet.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie