Games werden niet altijd heel serieus genomen. Zo was het in de jaren negentig nog hilarisch dat Chandler in Friends zijn razendsnelle laptop (met 12 MB RAM!) alleen maar gebruikte voor ‘spelletjes en zo’. Ook iemand bij Porsche zag het niet uitgroeien tot een miljardenindustrie en tekende met Electronic Arts een exclusieve deal. Meer dan zestien jaar lang mocht alleen Need for Speed Porsches gebruiken. Andere games hadden simpelweg geen Porsches. Waar Gran Turismo trouwens iets op bedacht: je kon wel in de omgebouwde Porsches van het merk RUF rijden.

Tijden zijn inmiddels veranderd. De deal met EA is afgelopen en andere games mogen weer Porsches gebruiken. Zo werd de Porsche 911 GT2 RS zelfs onthuld bij de game Forza Motorsport. Sinds 2017 zitten er Porsches in Gran Turismo en deze Porsche Vision GT is zelfs de eerste auto van het merk die expliciet voor een game is ontwikkeld. ‘Ik denk niet dat er iemand ontslagen is vanwege die keuze destijds’, zegt Deniz Keskin, de man die over dit soort partnerships gaat bij Porsche.

Porsche Vision GT wordt alleen digitaal gebouwd

De Porsche Vision GT is een volledig elektrische racer die je alleen in Gran Turismo kunt rijden. Het is niet lastig om er elementen van de Porsche 356 en 550 in te ontdekken. ‘De Duitsers zijn een serieus gezelschap en we nemen autodesign ook heel serieus. Dus we besloten iets te doen dat echt aanvoelt en iets waarvan je je kunt inbeelden dat het over een paar jaar op de weg rijdt’, zegt exterieurdesigner Ingo Bauer-Scheinhütte. Hij is ontworpen om eruit te zien als een auto met een middenmotor, wat de suggestie van een perfecte gewichtsverdeling moet geven.

De nieuwe GT komt in maart

Er zijn geen vervelende zaken als typegoedkeuringen om rekening mee te houden, dus de designers konden doen en laten wat ze wilden. Zo zijn er geen deuren, maar koos Porsche voor een cockpitkoepel die naar voren kantelt, net als bij een straaljager. De koplampen liggen laag bij de grond en ze zijn onderdeel van het aerodynamische pakket. Volgens Porsche verschijnt geen van deze elementen binnenkort op een productieauto, helaas. Vanaf maart 2022 kun je in de Porsche Vision GT stappen. Dan komt Gran Turismo 7 naar de PlayStation 4 en PlayStation 5. De auto komt dus niet naar het bestaande GT Sport.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie