Niet de titel lezen. Raad eens hoeveel pk de Mercedes-AMG A 45 RS 485+ van Posaidon heeft? Wat zeg je? 485? Fout! Loser. We zeiden het al eerder: aannames zijn de moeder van alle mislukkelingen. Ach, van een tuner met een spelfout in zijn naam, kun je ook misleidende titelplaatjes verwachten.

Posaidon (wat je in Duitsland ook als Poseidon schrijft) sleurt 550 pk uit de Mercedes-AMG A 45. In alle eerlijkheid: het is een opgewaardeerde versie van hun A 45 met 485 pk. Het koppel is een niet misselijke 660 Nm.

En standaardmodel met 381 pk sprint al in 4,2 seconden naar de 100 km/u, dus dit exemplaar zal wel een stevig tikkeltje sneller zijn. Een nieuwe meting is niet gedaan. De topsnelheid ligt in ieder geval boven de 311 km/u (dat was de top van de 485-versie).

Wat heeft Posaidon versleuteld?

De 2,0-liter viercilinder kreeg een nieuwe turbo met een nieuw luchtinlaat-systeem. Het nieuwe systeem biedt plaats aan water-methanol-injectie. Een nieuwe ECU, een nieuw uitlaatsysteem en betere koeling zorgen voor de enorme cijfers. Leuk voorgerechtje tot de nieuwe AMG-versie van de A-klasse er is.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie