Schaam je niet als je na het parkeren nog eens omkijkt naar je auto. Of dat je soms een liefkozend klopje geeft op het dashboard of de middenconsole. Marktplaats deed een tijd geleden onderzoek naar de band die mensen hebben met hun auto. En die band blijkt intens te zijn. Twee derde van de ondervraagden blijkt zelfs zijn of haar auto zo nu en dan bemoedigend toe te spreken en een kwart van de mensen lucht zijn of haar hart bij de auto.

Niet gek ook dat het afscheid van een auto zwaar valt. Ruim 50 procent van de mensen in het onderzoek gaf aan het moeilijk te hebben gehad bij de verkoop. Erger nog: 47 procent van de mensen vertelde weleens achteraf spijt te hebben. Of dat dezelfde groep is, vragen wij ons af. Van alle verkopers maakt 38 procent nog een afscheidsrit en loopt 47 procent nog een laatste rondje om de auto voordat deze definitief van eigenaar wisselt.

Er zijn maar weinig voorwerpen (sorry auto, maar je snapt wat we bedoelen toch?) waarmee je zoveel meemaakt als met een auto. Misschien je telefoon, maar dat is meer een hulpmiddel om een band op te bouwen (of te verbreken) met andere personen. Dus spreek je auto vooral een goed woordje toe – je zult merken dat hij het waardeert.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear