Minimaal twee Nederlanders besloten afgelopen week dat de reguliere Audi RS 6 net iets te gewoontjes is. Zij bestelden daarom allebei een Abt Audi RS 6-R, de extremere versie van de Duitse powerstation. De Duitse tuner pompt zowel de V8 als het uiterlijk van de RS 6 op en bouwt hem in een gelimiteerde oplage. VD Akker fluistert TopGear de prijs van de Abt Audi RS 6-R in Nederland in, voor wie nummer drie op zijn oprit wil zetten.

Wie bij de dealer langs de A2 aanklopt voor een Abt Audi RS 6-R, moet om en nabij de 317.000 euro meenemen, inclusief alle belastingen. Dat is 130.000 euro meer dan de instapversie van de reguliere RS 6 en nét iets meer dan een Lamborghini Huracán Evo met vierwielaandrijving kost, voordat de optielijst tevoorschijn komt. De Abt Audi RS 6-R is met een oplage van 125 exemplaren ook nog eens exclusiever dan de Huracán, waarvan Lamborghini zo’n 3.000 stuks per jaar maakt.

Voor de prijs van de Abt Audi RS 6-R krijg je in ieder geval meer power. De V8 gaat van 600 naar 740 pk en van 800 naar 920 Nm. De nieuwe 0-100-tijd is een bloedsnelle 3,2 seconden, wat 0,4 seconden minder is dan eerst. De topsnelheid groeit met 15 km/u naar 320 km/u. Daarnaast neemt Abt de volledige buitenkant onder handen met koolstofvezel. Vanbinnen gaat de tuner aan de slag met leer en alcantara om de RS 6-R een onderscheidend interieur te geven.

Reacties

 • Kyran W heeft op 15 mei 2020 geschreven:

  Nou voor die prijs krijg je ook wel wat, holy sh*t wat een bruut monster is dit!

  Reageer
 • Chris Jansen heeft op 15 mei 2020 geschreven:

  Dure opgefokte vertegenwoordigersauto

  Reageer
 • Ast Vriezenveen heeft op 15 mei 2020 geschreven:

  Er zijn er wel meer verkocht in Nederland. Dacht 8 totaal. Wij hebben er ook een verkocht in samenwerking met VDM Cars. Deze word op dit moment ook klaar gemaakt door ABT.

  Gr AST Vriezenveen

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)