Minimaal twee Nederlanders besloten afgelopen week dat de reguliere Audi RS 6 net iets te gewoontjes is. Zij bestelden daarom allebei een Abt Audi RS 6-R, de extremere versie van de Duitse powerstation. De Duitse tuner pompt zowel de V8 als het uiterlijk van de RS 6 op en bouwt hem in een gelimiteerde oplage. VD Akker fluistert TopGear de prijs van de Abt Audi RS 6-R in Nederland in, voor wie nummer drie op zijn oprit wil zetten.

Wie bij de dealer langs de A2 aanklopt voor een Abt Audi RS 6-R, moet om en nabij de 317.000 euro meenemen, inclusief alle belastingen. Dat is 130.000 euro meer dan de instapversie van de reguliere RS 6 en nét iets meer dan een Lamborghini Huracán Evo met vierwielaandrijving kost, voordat de optielijst tevoorschijn komt. De Abt Audi RS 6-R is met een oplage van 125 exemplaren ook nog eens exclusiever dan de Huracán, waarvan Lamborghini zo’n 3.000 stuks per jaar maakt.

Voor de prijs van de Abt Audi RS 6-R krijg je in ieder geval meer power. De V8 gaat van 600 naar 740 pk en van 800 naar 920 Nm. De nieuwe 0-100-tijd is een bloedsnelle 3,2 seconden, wat 0,4 seconden minder is dan eerst. De topsnelheid groeit met 15 km/u naar 320 km/u. Daarnaast neemt Abt de volledige buitenkant onder handen met koolstofvezel. Vanbinnen gaat de tuner aan de slag met leer en alcantara om de RS 6-R een onderscheidend interieur te geven.

Advertentie

Reacties

 • Kyran W heeft op 15 mei 2020 geschreven:

  Nou voor die prijs krijg je ook wel wat, holy sh*t wat een bruut monster is dit!

  Reageer
 • Chris Jansen heeft op 15 mei 2020 geschreven:

  Dure opgefokte vertegenwoordigersauto

  Reageer
 • Ast Vriezenveen heeft op 15 mei 2020 geschreven:

  Er zijn er wel meer verkocht in Nederland. Dacht 8 totaal. Wij hebben er ook een verkocht in samenwerking met VDM Cars. Deze word op dit moment ook klaar gemaakt door ABT.

  Gr AST Vriezenveen

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie