Als autoliefhebber moet je eens een rondje hebben gedaan op de Ring. Misschien als bestuurder, maar als passagier telt ook. We verzekeren je; je zult er geen spijt van krijgen. Fans van Touristenfahrten zullen jaarlijks of zelfs maandelijks de grens oversteken om de Groene Hel te bedwingen. Voor de vaste gasten is er slecht nieuws: de prijs van een rondje Nürburgring gaat namelijk omhoog.

De prijs van een sessie gaat met vijf euro omhoog. Zo betaal je van maandag tot vrijdag voor een rondje Nordschleife 30 euro en in het weekend 35 euro. Op het GP-circuit ben je voor een ronde ook 35 euro kwijt. Kom je vaker bij de Nürburgring? Dan is het goedkoper (of minder duur) om een jaarkaart aan te schaffen, en ook hiervan gaat de prijs omhoog.

Prijs van een jaarkaart op de Nürburgring stijgt ook

Dat abonnement is wel een stuk duurder geworden: van 2.200 euro naar 2.500 wanneer je hem voor 10 januari bestelt. Daarna kost een jaarkaart 3.000 euro. Daardoor is de prijs gestegen met 36 procent. Procentueel dus een stuk meer dan los baantegoed. Je kunt vanaf 13 december van dit jaar een abonnement bestellen voor 2023.

Wanneer je meer dan 85 rondjes in het weekend rijdt, is het voordeliger om een jaarkaart te nemen. Voor de duidelijkheid: je hoeft deze rondjes dus niet in één weekend te rijden. Het zelfde geldt voor 100 doordeweekse rondjes. Als je voor 10 januari je abonnement afsluit, moet je minimaal 84 ronden rijden door de week of 72 ronden in het weekend.

En dan komen daar nog de kosten voor de banden, benzine en onderhoud bovenop. Hopelijk niet de kosten voor crashes op de Ring. Met een abonnement kun je binnen de openingstijden van de Touristenfahrten onbeperkt rondjes rijden op beide circuits. Aan het abonnement horen ook nog wat extraatjes zoals een track-walk, een kijkje achter de schermen en korting op langeafstandsraces op de Ring.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie