Het opzoeken van Amerikaanse autoprijzen is hetzelfde als je ex opzoeken op Facebook; er kan alleen maar hartzeer van komen. Zo kost een deftige Mustang met meer vermogen dan een cruiseschip evenveel als een instaphatchback hier. En hoewel benzine inmiddels ook in Amerika duurder is dan kraanwater, zijn de prijzen nog alleszins schappelijk. Ook de Amerikaanse prijs van de nieuwe Subaru BRZ is inmiddels bekend en ook die is jaloersmakend.

Of jaloersmakend, eigenlijk meer kloppend. De nieuwe Subaru BRZ liet aan het eind van vorig jaar zijn smoelwerk zien. De kleine coupé volgt in de voetstappen van zijn voorganger: een atmosferische viercilinder met een leuk vermogen en speels weggedrag. De 2,4-liter produceert 231 pk en dat gaat via een handbak naar de achterwielen. Combineer het adequate vermogen met een vanafprijs van omgerekend zo’n 25.000 euro, en je hebt een serieus leuke aanbieding.

De prijs van de Subaru BRZ in Amerika is hoe hij moet zijn

We snappen heus wel dat we niet voor niets belastingen betalen in Nederland. De wegen moeten onderhouden worden en waarschijnlijk is het beter als we niet allemaal auto’s met een hoge uitstoot kopen. In het geval van een Subaru BRZ is het jammer. Door de Nederlandse belastingen zou ie hier waarschijnlijk tegen de 60.000 euro kosten. En wie gaat er voor de BRZ kiezen als je voor hetzelfde geld ook een leuke BMW of Audi koopt? De specificaties en de prijs in Amerika zijn een perfect kloppend plaatje.

Komt de Subaru BRZ naar Nederland?

Subaru heeft naar eigen zeggen ‘het leveringsprogramma aangepast om zich volledig te richten op praktische en hoger zittende SUV’s en crossovers’. Ze schrapten de vorige generatie BRZ al uit het aanbod. We houden er rekening mee dat de nieuwe Subaru BRZ ook niet naar Nederland komt. Door alle belastingen hier wordt ie gewoon te duur. Gelukkig bevestigde Toyota dat hun versie van de BRZ, de Toyota GR 86, wel gewoon naar Nederland komt.

Reacties

 • Liefhebber heeft op 27 juli 2021 geschreven:

  Ach Matthijs, niet zo klagen. Zodra je buiten de plaats komt zijn er genoeg mooie wegen te vinden voor een ritje. Zonder drempels. Enige probleem is dat daar vaak ook fietsers te vinden zijn…

  Reageer
 • Matthijs heeft op 26 juli 2021 geschreven:

  Nederland is gewoon een klote land om auto in te rijden. Geen leuke wegen, over drempels.
  Oh, en ik heb een GT86, dus ik mag reageren.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)