Tuurlijk, het liefst wil je Nederlandse producenten als PlaySeat en Sim Lab steunen, maar nog liever wil je niet dat je vermogensbelasting moet betalen op 1 januari. Dan moet je een duurdere optie uitkiezen om van je geld af te raken. Aston Martin gaat een samenwerking aan met Curv Racing Simulators om de AMR-C01 te brengen, voor Aston Martin-geld. Nooit van Curv gehoord? Dat kan kloppen. Het is het nieuwste project van Aston-coureur Darren Turner en deze racesimulator is het eerste product.

De racesimulator van Aston Martin wordt geleverd met alles erop en eraan, zelfs Assetto Corsa is vooraf geïnstalleerd. Het persbericht noemt geen merken als het gaat om het stuur of de pedalen, maar we gokken dat ze die spulletjes wel ergens hebben ingekocht. Bijvoorbeeld bij Precision Sim Engineering en Leo Bodnar, dat is het prijzige spul waar Verstappen thuis bijvoorbeeld mee rijdt. Het gebogen display komt van Samsung en Aston Martin levert een Sennheiser-headset bij de racesimulator.

Wat zo’n koolstofvezel simulator dan kost? De AMR-C01 kost omgerekend meer dan 62.000 euro, en dan hebben we het over een simulator die gewoon stil blijft staan en maar één scherm heeft. Nu is koolstofvezel nooit goedkoop, maar je betaalt uiteraard een leuke premie om te mogen vertellen dat je een sim van Aston Martin thuis hebt staan. En ach, als je toch al een paar ton aan Astons in de garage hebt staan, dan kan dit er best bij. Oh, en je mag nog wel zelf een kleur kiezen, plus de bekleding voor de stoel.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie