Het zal niet lang duren voordat je voor elk soort inrichting een passende simulator kunt kopen. De Speed Cockpit deed al een eerste aanzet tot een soort design-racestoel, Aston Martin overtroefde iedereen met een peperdure cockpit en nu gaan Zagato en Pininfarina zich in de strijd mengen. En tja, tegen de twee Italiaanse designhuizen leg je het altijd af.

Klassiekerclub The Classic Car Trust (TCCT) en simulatorbedrijf Racing Unleashed haakten de befaamde Italiaanse designhuizen Pininfarina en Zagato aan voor het ontwerp van de simulatoren. Het resultaat zijn de eClassic-simulatoren, twee toch wel bijzonder goed geslaagde retro-cockpits waarin je ongestraft een 250 GTO in de muur kunt zetten.

De simulator staat op een mooi weggewerkt bewegend platform. De cockpit beweegt om de g-krachten te simuleren, zodat je als coureur de auto voelt remmen of weg voelt glijden. De hardware komt zo te zien van Fanatec, maar is afgewerkt met bijvoorbeeld een leren hoes of zit onder een afdekplaat.

Naast de simulator komt TCCT nog met een app voor leden van de exclusieve eClassic Racing Club. Andere liefhebbers van klassiekers kunnen via de app met elkaar afspreken om online een stuk te rijden of om een toernooitje te organiseren. De prijs van de simulator is niet bekend, alleen dat hij in 2021 naar woonkamers en garages komt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie