Wordt het dictatoriale bestaan je iets te heet onder de voeten? Dan zoek je ‘het beste voertuig dat in staat is om je daar te brengen waar mensen niet horen te zijn’, aldus de bouwer Ramsmobile. Waarbij ze ‘zijn’ eerder ‘bestaan’ bedoelen dan ‘komen’. Heftig. Hun zogenoemde multipurpose hypercar is een gepantserd voertuig met 999 pk en een optionele waterpijp.

Het bedrijf uit Wit-Rusland maakt van origine onderdelen voor de Hummer H1. Het dashboard doet ook sterk vermoeden dat een hoop onderdelen van de RM-X2 uit de grabbelbak van de HMMWV komen. De stoelen lijken van Mercedes afkomstig. De flink aangepakte 6,2-liter V8 komt in ieder geval van de Corvette ZR1 en een en 6,6-liter Duramax-diesel staat ook op de optielijst.

De Ramsmobile RM-X2 is snel

De Ramsmobile RM-X2 van 1.400 kilo belooft een 0-100-tijd van 3,3 seconden. De koets bestaat uit koolstofvezel en de onderzijde is bekleed met teflon. De weerstand tegen kogels is maximaal B6 of B7, afhankelijk van welke opties je aanvinkt. Dan is er nog de kwestie van wielen: je mag kiezen tussen 20- en 24-inch spul. Onder de auto zit nog een enkele rupsband.

Alsof het allemaal nog niet bizar genoeg is, biedt Ramsmobile een optioneel rokerspakket aan. Elke passagiersstoel wordt dan uitgerust met een elektrische waterpijp. Geen zorgen: de RM-X2 is uitgerust met een luchtfiltersysteem. In de toekomst moet er ook nog een amfibische variant komen.

De Ramsmobile RM-X2 rolt van de productieband in Nieuw-Mexico. Het prijskaartje is een toepasselijke 999.999 dollar. Een speciale uitvoering van 3 miljoen dollar, die ‘de beschermer van zielen’ is, volgt later, net als een plug-in hybrideversie.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)