Het kenmerk ‘rokersauto’ staat meestal onder het kopje nadelen bij een advertentie, maar in dit geval niet. Deze auto is waarschijnlijk alleen maar meer waard omdat de eigenaar een fervent roker was. En bovendien: veel van de bekleding is er toch niet over. Deze Range Rover Classic uit 1980 zou van niemand minder dan Bob Marley zijn geweest. En hij kan van jou zijn.

Op de originele registratie staat de naam ‘Robert Nesta Marley’. De Range Rover verlaat de fabriek in de kleur ‘Masai Red’, maar is daarna overgeschilderd in een mix van zwart, groen en blauw. Schijnbaar hebben de kinderen van Marley de auto mogen schilderen. Van zowel de originele als de tweede laklaag is overigens weinig over.

Bob Marley gebruikt de Range Rover zowel in Jamaica als in het Verenigd Koninkrijk en hij laat de auto per boot heen en weer brengen. Net waar de auto op dat moment nodig is, waarschijnlijk. Bob Marley kan niet lang genieten van de auto, want zelf overlijdt hij in 1981 op 36-jarige leeftijd. De muzikant had trouwens ook nog een Land Rover uit 1976, die wordt in 2015 teruggevonden en gerestaureerd.

De Range Rover van Bob Marley staat er niet goed bij

Ja, de Range Rover van Bob Marley ziet er momenteel meer uit als een stuntvoertuig uit een oude James Bond-film, maar er zit een hoop potentie in. Volgens de verkoper zijn gerestaureerde exemplaren tegen de 150.000 euro waard en omdat deze Range van een bekend persoon is geweest, mag je daar volgens de verkoper nog eens 20 procent bij optellen.

Wil je er weer een nette Range Rover van maken, dan zul je het hele ding uit elkaar moeten halen. De vorige eigenaar is er al mee begonnen, want de motor ligt in de kofferbak. De auto heeft volgens de teller overigens pas 100.000 kilometer gelopen. Op 26 maart kun je bieden op de Range Rover van Bob Marley tijdens de Practical Classics Classic Car and Restoration Show in Birmingham.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie