Tenzij je bijvoorbeeld een uitzonderlijk lange giraffe bent, of Jeremy Clarkson, is het onwaarschijnlijk dat je de achterbank van de standaard Range Rover als krap zult betitelen. Mocht je toch wat meer ruimte wensen in je luxe 4×4, verkneukel je dan: Land Rover heeft zojuist de langwerpige doeken van een extra grote RR getrokken.

In deze versie met grotere wielbasis (totale lengte: 5,2 meter) vind je 14 centimeter extra beenruimte achterin. Er is standaard een driezits achterbank, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor de weelderige 'Executive Class' losse achterstoelen, zoals het een captain of industry betaamt. In deze fauteuils kun je verder achterover leunen dan in de standaard RR: tot 17 graden, in plaats van 9 graden. Een zevenzits optie is er niet; wil je hordes kinderen vervoeren, dan neem je maar een Range Rover Sport.

De verlengde Range Rover wordt enkel geleverd in de uitvoeringen Vogue en Autobiography. Motorisch valt er te kiezen uit de TDV8, SDV8 en V8 Supercharged; later volgt ook een Hybrid-versie. Vanaf maart 2014 staat de auto bij de dealers.

Reacties