Horloges en auto’s. Het zijn twee dingen die om een of andere reden hand in hand gaan. Misschien omdat het beide prijzige hebbedingen kunnen zijn voor mensen met een grote portemonnee. Of misschien omdat iedere autobezitter ook wel eens wil weten hoe laat het is. Hoe dan ook laten de horlogemakers van REC Watches de twee wel héél goed samensmelten.

‘Recover, Recycle, Reclaim’

De horloges van REC Watches zijn namelijk gemaakt van gerecyclede auto-onderdelen. Een concept dat door oprichters Jonathan Kamstrup en Christian Mygh ‘Recover, Recycle, Reclaim’ wordt genoemd. Of in het kort: REC. Precies, zoals in de eerste drie letters van die respectievelijke woorden.

De ‘Recover’-fase houdt in dat verwaarloosde auto’s van over de hele wereld worden opgekocht voor een tweede leven als horloge. Als het kan worden alle vorige eigenaren erbij gehaald om achter het complete verhaal te komen. Het gaat vaak om auto’s die 30 tot 60 jaar oud zijn.

In de ‘Recycle’-fase worden de componenten van zo’n ooit begeerlijke auto gerecycled, voor zover dat mogelijk is. Daarbij wordt zoveel mogelijk metaal bewaard. Omdat geen voertuig identiek is aan een andere, zijn geen twee horloges hetzelfde.

Tot slot is er nog de ‘Reclaim’-fase, waarin de gerecyclede componenten een nieuw doeleinde krijgen. Zij mogen namelijk in een spiksplinternieuw en zeer uniek uurwerk dienen, dat ook nog eens het originele ontwerp van de auto eer aandoet. ‘Gebouwd om een leven lang mee te gaan’, claimt REC Watches.

Iconische uitvoeringen

Op dit moment zijn de horloges verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen: ‘The 901’ – gemaakt van Porsche 911’s, ‘The P-51’ – gemaakt van Ford Mustangs en de ‘Mark 1’ en ‘The Cooper’ – die beide gemaakt zijn van Mini Coopers.

Ook zijn er in het verleden al een paar speciale edities gemaakt, zoals de ‘P-51 RTR’ in samenwerking met driftkoning Vaughn Gittin Jr. en ‘The 901 RS Limited Edition’. Laatstgenoemde bevat onderdelen van één van ‘s werelds meest gewilde en iconische sportauto’s ooit gebouwd: de Porsche 911 Carrera 2.7 uit 1973.

Advertentie

Reacties

  • Barlage heeft op 31 mei 2019 geschreven:

    Ik ben zoekende naar heel aparte autoklok voor inbouw 52 mm.
    Hopenlijk kan u iets voor mij betekenen.

    Bij voorbaat hartelijke dank. HR.Barlage.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie