Jessi Combs, die tijdens een recordpoging om de snelste vrouw ter wereld te worden om het leven kwam, krijgt wellicht toch haar plekje in het Guinness Book of World Records. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een expositie ter ere van haar leven in het Petersen Automotive Museum.

Tijdens haar recordpoging haalde ze 830 km/u in de eerste run en 882 km/u in de tweede. Het gemiddelde hiervan, 855 km/u, wordt ingediend bij Guinness. Als het record wordt goedgekeurd, passeert ze Kitty O’Neil, die (op drie wielen) een snelheid van 825 km/u neerzette in 1976.

In het museum is vanaf zondag tot en met woensdag 25 september een tentoonstelling te bewonderen: Jessi Combs: Life At Full Speed. Hier zijn allerlei relikwieën te zien uit haar tv-carrière en een aantal persoonlijke spullen, zoals motoren, helmen en medailles. Je kent haar van tv-shows als Overhaulin’ en All Girls Garage.

De recordpoging van Jessi Combs

Op donderdag werd bekendgemaakt dat er een stichting wordt opgericht, de Jessi Combs Foundation. Deze stichting zet zich in voor het opleiden, aansporen en het inspireren van de volgende generatie vrouwelijke pioniers die stereotypen doorbreken.

In 2013 werd Combs ‘de snelste vrouw op vier wielen’ met een snelheid van 640 km/u. Dat deed ze met een North American Eagle Supersonic Speed Challenger. Afgelopen jaar reed ze zelfs een aantal keer meer dan 777 km/u, maar door technische problemen telden deze pogingen niet als record.

Combs heeft haar droom waargemaakt

Toen de familie van Combs haar overlijden bekend maakte, lieten ze weten gelukkig te zijn bij de gedachte dat de laatste recordpoging van Jessi haar droom heeft waargemaakt. ‘Jessi’s grootste droom was om de snelste vrouw ter wereld te worden. Deze droom was ze al sinds 2012 aan het najagen. Ze was één van de weinige dromers met het lef om haar dromen werkelijkheid te maken. Ze verliet deze aarde terwijl ze harder reed dan welke vrouw dan ook in de geschiedenis.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear