De voorspelde regen bij Lowlands laat de prijzen van tweedehands kaarten zinken tot een absoluut dieptepunt. Koopjesjagers kunnen met wel 100 euro korting naar het festival in Biddinghuizen. Wegspoelen in een tentje klinkt dan weer minder fijn. Daarom zochten we auto’s waarmee je de zondvloed bij Lowlands overleeft.

Mini Countryman met een Autohome-tent op het dak

De Mini Countryman steekt ruim 1,5 meter de hoogte in. Als de totale ellende uitbreekt zit je dus in elk geval hoog en droog in een Autohome-tentje. Ben je niet te gierig geweest met samenstellen, dan kun je op de festivalcamping genieten van het Harman Kardon-audiosysteem.

Global Expedition Vehicles Patagonia

Door de enorme besparing op je Lowlands-tickets, is er extra ruimte in het budget voor een betere camper. Voor 410.000 euro stap je in deze Patagonia van Global Expedition Vehicles. De muren zijn uitstekend geïsoleerd tegen de kou en tegen de herrie. Je spullen liggen veilig in de Patagonia door de inbraakpreventie op de deuren en de ramen.

Earthroamer XV-HD

De Earthroamer XV-HD is een supercamper van 1,5 miljoen dollar. In de basis is het een Ford F-550 met een 6,7-liter V8-dieselmotor. Het vermogen van 334 pk klinkt zeker wat mager, maar 983 Nm koppel dan weer niet. Ploeg het campingterrein om met de 46-inch XVL-banden, luchtvering en een dikke lier.

Sherp

Door het lucht in de enorme banden, drijft deze Russische Sherp. Comfortabel zal het niet liggen in deze metalen klont, maar een verdrinkingsdood zal uitblijven. De naam doet ons denken aan de grap over het dronken schaap – hij was lam.

Een oude Alfa

Met een oude Alfa is de kans groot dat je het festivalterrein van Lowlands niet zult bereiken. En waar je niet bent, kun je ook niet verzuipen in de regen. Crisis afgeweerd.

Tesla Model S

Volgens Elon Musk drijft een Tesla Model S goed genoeg om als boot te fungeren, al zou hij het niet aanbevelen. De batterijen zijn verzegeld tegen kortsluiting en de wielen zorgen voor voortstuwing. Uitstekend voor drijf-by’s dus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear