De auto waar meer mensen op zitten te wachten dan ze toe willen geven, komt in maart. De nieuwe Volkswagen Golf 8 GTI staat dan op de beursvloer van de Autosalon van Genève. We vermoeden met grote stelligheid dat VW niet ver van het gebaande pad zal wijken, dus dan krijg je voorwielaandrijving en een bruikbaar vermogen van ongeveer 250 pk – om de door cijfers geobsedeerde concurrentie niet te veel voorsprong te geven. De power komt van de bekende 2.0 TSI die ook in de huidige GTI en R ligt.

De plannen om een zeer lichte elektrificatie toe te voegen aan de viercilindermotor, in de vorm van een startmotor die bij het accelereren een zetje geeft, zouden niet meer doorgaan. Dit zogenoemde mild-hybridesysteem werkt op 48 volt en vind je nu al in de 1.5 eTSI. VW-baas Herbert Diess zou het hier niet mee eens zijn. De reden hiervoor is niet bekend, maar het kan te maken hebben met gewicht en dat het systeem maar lastig te combineren valt met een handbak. Ook kan het zijn dat ze de GTI puur willen houden.

Hij zal qua styling subtiel afwijken van de standaard achtste generatie – denk aan een soort dakspoiler, iets grotere velgen en de bekende rode GTI-accenten op de neus. Tevens eisen we een geruit interieur, want anders gaan we rellen. Het is allemaal nogal voorspelbaar, inderdaad, maar je creëert geen reputatie als die van de Golf GTI door elke paar jaar radicale veranderingen door te voeren. Net zoals z’n grote koperspubliek kunnen we niet wachten tot we de nieuwe Volkswagen Golf 8 GTI mogen rijden.

De nieuwe hete hatch komt volgens Autocar dus in maart. Er is nog geen foto beschikbaar, dus we lieten iets in elkaar draaien door Andrei Avarvarii. De Volkswagen Golf 8 R zal in juli naar het Goodwood Festival of Speed komen, zo weet hetzelfde medium te melden. Beide auto’s zullen uitsluitend als vijfdeurs geleverd worden. De R zal nog vierwielaandrijving krijgen en vermoedelijk geen handbak.

Foto: Andrei Avarvarii voor TopGear

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)