Je weet al wat er gebeurt als je remmen falen bij 225 km/u. Maar bij 273 km/u? Tijdens de twaalf uur van Sebring racen auto’s een half etmaal over het Amerikaanse circuit. Het rijden van de rondjes wordt op een gegeven moment een routine voor de coureurs. Des te groter is dus de schrik als je met 273 km/u op een bocht afrijdt en je remmen falen.

Wat doe je dan?

Joel Miller was de ongelukkige coureur die dit overkwam. Toen hij op de remmen stampte in zijn Mazda RT24-P, merkte hij dat er niks gebeurde. Hij besloot om zijn crash gecontroleerd in te zetten en stuurde daarom recht op de bandenmuur af. Dat ding staat er niet voor niets en zo gebruikt iemand hem ook eens. Gelukkig zat er genoeg ruimte tussen de baan en de muur, waardoor de auto nog enigszins snelheid kon verliezen. De Mazda klapte toch nog met een aardige vaart tegen de muur.

Voor zover gecontroleerde crashes goed kunnen lukken, was dit een succes. Joel kon ongedeerd weglopen. De Mazda kwam ook relatief onbeschadigd uit de crash. Waarbij relatief het sleutelwoord is. Het team wist zelfs later weer de auto aan de praat te krijgen, maar moest zich toch uiteindelijk terugtrekken uit de race. Racen is een kunst, maar crashen ook.

Bekijk hier de crash

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie