Nog niet zolang geleden tekende Renault de geliefde 5 opnieuw, maar dan als elektrische autootje mét de plannen om volgend jaar in productie te gaan. En ook de Renault 4 krijgt een nieuw leven. In 2025 moet ie komen en dit zijn alvast de eerste beelden. Om nog te verhullen wat de exacte plannen zijn, geeft Renault de nieuwe ‘4’ een Trophy-jasje.

De Renault 4Ever, zoals deze auto graag genoemd wil worden, zal een elektrische crossover zijn. We kunnen aannemen dat die ook leverbaar zal zijn zonder schep, extra wiel en bagagerek op het dak. In Roelofarendsveen zul je die namelijk niet snel nodig hebben. Neemt niet weg dat de Renault 4Ever Trophy er met al deze accessoires erg geinig uitziet.

Waarom toch een offroad-concept?

Renaults conceptontwerpbaas Sandeep Bhambra zegt dat de metaal-look die je op het studiemodel ziet ‘heel dicht bij de productieauto ligt’. Hij zegt dat het ontwerp van de definitieve Renault 4 in principe al helemaal klaar is. Maar waarom dan de productieversie verstoppen in een offroad-jasje? Dat is om de 25e verjaardag van de Renault 4L Trophy te vieren.

De 4L Trophy is een jaarlijkse humanitaire rally door de woestijn van Marokko. Alleen studenten in Renault 4’tjes mogen meedoen aan de rally en het doel is om studiespullen naar scholen te brengen. Elk team moet zo’n 50 kilo aan schoolspullen brengen. De duizenden deelnemers leveren zo’n 80 ton spullen af bij de scholen.

De prijs van de Renault 4Ever Trophy

Qua prijs zal de Renault 4Ever Trophy niet zo goedkoop zijn als hij vriendelijk oogt. Hoewel je zou denken dat hij qua prijs onder de Renault 5 zou zitten, is hij waarschijnlijk duurder. ‘De originele Renault 4 was heel veelzijdig. Dat zal deze ook zijn. Het is een crossover en grotere auto dan de Renault 5. De 5 is een compacte stadsauto. Dat zullen mensen wel begrijpen’, zegt Bhambra.

Volgens Bhambra hoef je niet de originele 4 op het netvlies te hebben om van de nieuwe 4Ever te genieten: ‘We hebben geen retromodel gemaakt. Hij heeft een retronaam en voldoet aan dezelfde behoefte naar veelzijdigheid en ruimte. Er zijn alleen maar wat visuele knipogen naar de 4, zoals de achterkant, de vorm van de derde zijruit, het scherm, de voorvleugels en de grille. Als je de 4 kent, herken je hem hier ook, maar als je hem nog niet kende, vind je hem nog steeds leuk.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)