Aanschouw de nieuwe Renault Clio, de opvolger van de bestverkopende auto in zijn segment in Europa. Hij adopteert het familiegezicht van Renault en al vanaf de goedkoopste versie heb je volledige ledkoplampen. Geen enkel onderdeel van de oude Clio werd hergebruikt: de nieuwe Clio is echt, eh, nieuw.

Wat maakt de nieuwe Renault Clio zo bijzonder?

De nieuwe Renault Clio is een kameleon, want kijk maar even goed naar de foto’s. Je kunt enerzijds zeggen dat hij direct verwant is aan de grotere Mégane, want een groot compliment is, maar hij lijkt direct ook nog veel op de oude. Ook een compliment, want de vorige generatie is, zelfs in Estate-vorm, een van de mooiste verschijningen in zijn segment.

De Estate laat nog even op zich wachten, áls ie komt. De nieuwe Renault Clio krimpt 14 millimeter ten opzichte van de vorige generatie. De carrosserie werd 30 millimeter lager. De binnenruimte groeide echter; zo nam de bagageruimte toe tot 391 liter (+26 liter). De nieuwe Clio is 4.048 millimeter lang, 1.798 millimeter breed en 1.440 millimeter hoog.

Interieur Renault Clio

De kleine Fransoos krijgt het grootste scherm dat ooit in een auto van het merk gemonteerd werd. Het is een 9,3-inch curved tablet. Het zou het dashboard visueel groter maken. Ook de tellerbak van de nieuweling is digitaal. Verder focuste Renault op een betere afwerking van het interieur. De binnenkant van de Clio overtroeft in ieder geval een hoop van zijn concurrenten.

Autonoom en elektrisch rijden

De nieuwe Renault Clio zal een van de vijftien eerste auto’s van het merk worden die ‘autonome systemen’ zullen krijgen. Denk hierbij aan remassistenten en dat soort ingrijpsystemen. Ook krijgt de Clio als eerste de E-Tech-motor van Renault, die een deeltje elektriciteit toevoegt. Verdere specificaties van al dit moois volgen later.

Renault Clio: de alternatieven

De nieuwe Clio blijft in het B-segment. Dat betekent dat je keuze te over hebt als het gaat om alternatieven. De makkelijkste keuze is de Volkswagen Polo of de Ford Fiesta. Uit hetzelfde land komen de Peugeot 208 en de Citroën C3. Een prijs van de nieuwe Renault Clio is nog niet bekend – meestal schommelen B-segment vanafprijzen rond de 15.000 euro.

Advertentie

Reacties

  • Peter Strooy heeft op 29 januari 2019 geschreven:

    Wow! Die ziet er werkelijk schittervol uit! In goed Frans; SUPERBE. En ook die kleur is geweldig; maakt hem lekker sportief en een tikkeltje vriendelijk agressief! Zou hem graag voor mijn deur hebben staan en er zalig mee zoeven over het Europese wegennet, richting Cote d’Azure of zo! Quelle voiture…..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie