Renault heeft het maar druk de laatste tijd. Net de Talisman en de nieuwe Mégane geïntroduceerd, en naast de Estate-versie van die laatste presenteren de Fransen op de Salon van Genève ook meteen maar de nieuwe Scénic!

Ook in dit geval gaat het vooralsnog alleen om de plaatjes – het internet krioelde al van de gelekte foto's, en dus heeft Renault besloten deze twee officiële plaatjes alvast maar vrij te geven. De rest van de info volgt op 1 maart, nadat zijn onthulling heeft plaatsgevonden. Het enige waar ze nog hoog over opgeven is de driedelige voorruit die, à la Espace, een extra panoramisch uitzicht biedt. 

Gezien het feit dat de nieuwe Scénic op hetzelfde onderstel staat als de Mégane, kun je verwachten dat hij ook diens motoren deelt (drie benzines van 100, 130 en 205 pk, twee diesels van 110 en 130 pk). 

Puur op persoonlijke nog een paar woordjes over het uiterlijk: designchef Laurens van den Acker heeft zijn best weer gedaan, want dit kon nog wel eens een heel fraaie auto worden! Hij ziet er een beetje uit als de liefdesbaby van een Kadjar, Captur en Clio Estate, maar dan met meer dan genoeg eigenheid. Of er ook, zoals in het verleden, een Grand Scénic komt? Geen idee: 1 maart meer! 

 

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie