Wanneer reed je voor het laatst meer dan 200 kilometer op één tank zonder pauzes? En hoeveel auto’s staan er momenteel voor je deur? Moest je bij de eerste vraag iets te lang nadenken en is het antwoord op de tweede vraag meer dan ‘één’? Dan kun je deze Renault Twingo Electric serieus overwegen. Vandaag hangt het Franse merk een prijskaartje aan de EV, die daarmee de goedkoopste elektrische auto van Nederland blijkt te zijn.

De prijs van de Renault Twingo Electric is minimaal 20.590 euro. De speciale Vibes-uitvoering is het duurst en kost 24.790 euro. Dit zijn de prijzen zonder de 4.000 euro subsidie van de overheid die particulieren op de aanschaf van een nieuwe elektrische auto krijgen. Al moeten we er wel meteen bij zeggen dat dat potje al leeg is. Maar volgend jaar wordt het weer aangevuld, dus tegen die tijd zou je de Renault Twingo Electric kunnen kopen voor 16.590 euro. Daarmee is ie goedkoper dan een Clio.

Specificaties Renault Twingo Electric

De goedkoopste elektrische auto van Nederland komt 190 kilometer ver op één acculading, of 270 kilometer als je het binnen het stedelijke houdt. De batterij meet 22 kWh en het vermogen van de elektromotor is 82 pk en 160 Nm. Wil je verder rijden, dan kun je met een snellader binnen een uur 80 procent van de accu opladen. De ruimte in de auto is gelijk aan die in de Twingo met brandstofmotor. Vanaf volgende maand is de Twingo EV te bestellen en in het najaar van 2020 starten de leveringen.

Welke andere opties zijn er?

De Renault Twingo Electric is dus de goedkoopste elektrische auto van Nederland, maar als je de duurdere uitvoering neemt, heb je genoeg alternatieven. De technisch identieke Smart EQ Fortwo en Forfour kosten allebei 23.995 euro. De Skoda Citigo met stekker kost 23.390 euro en voor net geen 31.000 euro stap je in de MG ZS EV of de Opel Corsa-e, die beide een stuk verder rijden. Renault zelf heeft nog de Zoe voor je; die rijdt 395 kilometer ver voor een vanafprijs van 29.590 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie