Zit je met een aantal vrienden aan de ontbijttafel in, zeg, een weekendhuisje in Lommel, en begint een van hen een ineens een helling te bouwen van jampotten en snijplanken, panikeer dan niet. Waarschijnlijk heeft hij zijn vormende jaren goeddeels besteed aan het spelen van dit spel, dat wordt gespeeld met geinige Micro Machines-modelautootjes.

Een rally in jouw huiskamer met Micro Machines 2

 Micro Machines 2: Turbo Tournament, gespeeld op de Sega Mega Drive, kon zelfs het meest alledaagse huiselijke tableau omtoveren in een dramatisch -raceparcours, compleet met de gevaren van een omgevallen glas melk, inderhaast geconstrueerde schansen en soms een val van een tafel op de linoleumvloer. Lewis Hamilton is een goede coureur, maar heeft hij ooit uit hoeven wijken voor een van de gaten van een pooltafel? Nou dan.

 Turbo Tournament is gebouwd op de originele Micro Machines-game met de toevoeging van hovercraft- en helikopterraces, waardoor de alledaagse locaties nog gevarieerder dan voorheen werden. Dit moet het enige spelletje ooit zijn dat een NASCAR–achtige oval race op een wc-bril hield. En in tegenstelling tot in het echte leven hoef je de virtuele auto’s nooit zelf uit de pot te vissen. Dat is nou vooruitgang.

Vriendschappen zijn er om kapot te maken

Dit vervolg zorgde ook voor verbetering qua multiplayer–opties. De briljante Knockout-modus, waar het beeld de leidende auto volgt en iedereen wordt geëlimineerd die niet op het scherm kan blijven, zorgde ervoor dat Turbo Tournament vriendschappen deed sneuvelen. Dit keer kwam de Mega Drive-spelcartridge bovendien met twee extra joypad-poorten, waardoor je in plaats van één ook drie vrienden tegelijk kon inmaken.

 Micro Machines 2 geeft je alle lol van de Micro Machines zonder dat je uit kunt glijden omdat er eentje rondslingert op de keukenvloer, en je je hete koffie over je heen krijgt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie