Maak je geen zorgen, het is nog steeds 2019. Ondanks het jaren ’40 design, is deze retro Morris JE een echt moderne auto. Vooral omdat hij volledig elektrisch is. Als je nog beter gaat kijken, vind je een hoop moderne technologie. De carrosserie met vintage look is gemaakt van koolstofvezel om het gewicht te beperken. Dat draagt bij aan de actieradius van zo’n 320 kilometer.

Het ontwerp van de auto is gebaseerd op de Morris J-Type uit 1948. Ook al zegt het automerk in hun retro Morris JE commercial dat ‘de JE niet bedoeld is als replica van het originele Morris J-Type. Het is een nieuwe blik op het originele, iconische design’. De achterdeuren zijn wijd genoeg voor het inladen en uitladen van spullen en aan de zijkant zitten schuifdeuren. Daaraan kun je zien dat de auto ontworpen is in Engeland, want de schuifdeur opent naar de linkerkant.

De retro Morris JE is voorbereid op de toekomst

‘De retro Morris JE kan een ton aan lading dragen’, aldus de fabrikant. Ook is zijn laadruimte groot genoeg om twee pallets in kwijt te kunnen. Al dat koolstofvezel komt niet met een lage prijs, helaas. De prijzen in Engeland beginnen bij 60.000 pond. De Morris JE is wel erg makkelijk aan te passen op toekomstige doorbraken, dankzij het modulaire onderstel. Misschien komt er wel een Morris pick-up, of een minibus, of zelfs een camper?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)