Tegenslag is een bron van jewelste als het erom gaat een goed verhaal te oogsten. Gedoe. Spanning. Gekte. En dat is waarom we je, als bestuurder die alles mee wil maken, aanbevelen vrijwillig iets te doen waarvan wij en jij eigenlijk weten dat je er normaliter een aneurysma van zou krijgen: rijden in de spits in een grote stad.

Zijn we serieus? Rijden in de spits?

Ja, we propageren dat soort automobiel sadomasochisme heus, want het zal je een ervaring opleveren waarover je tot het eind van je leven zal praten. Neem de eindeloze, je ziel vernietigende, hakkelende stroom verkeer in Londen om half acht ’s ochtends, die alleen wordt onderbroken als er een dubbeldekker invoegt. En als er weer eens zo’n Londense zwarte taxi – de Jackie Chans van het stadsverkeer – een onmogelijke U-bocht maakt zonder richting aan te geven.

Of rij rond de Arc de Triomphe in Parijs, waar Franse hatchbacks heengaan om een extra deuk op te lopen. Kruip door Rome of Napels waar mensen gascilinders, spiegels van twee meter hoog en twaalf dozen champagneglazen transporteren op hun Vespa’s (dit hebben we allemaal echt gezien).

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear