Dat wij bij TopGear graag naar de creaties van Ringbrothers kijken, hebben we altijd maar lastig geheim kunnen houden. Het bedrijf sleutelt graag aan klassieke musclecars waarbij ze meer dan eens een moderne motor in het opgeknapte koetswerk hangen. Wat dacht je van deze Ford F-100 of deze nog gekkere Winnebago met 900 pk? Ook weten ze vaak wel raad met het interieur. Deze Ringbrothers Dodge Charger kan ons ook bekoren.

Dit is een Dodge Charger uit 1969, maar dan opnieuw opgebouwd voor de Nieuw-Zeelander Greg Murphy. Deze racer won vier keer de Bathurst 1000. We vermoeden dat Greg een kritische klant is. De Charger onderging een volledige restauratie, waarbij de carrosserie al in Nieuw-Zeeland werd opgelapt. Daarna werd de auto verscheept naar Amerika voor een harttransplantatie.

De motor van de Ringbrothers Dodge Charger

Eenmaal daar aangekomen werd hij uitgerust met de 6,2-liter V8 uit de Dodge Charger Hellcat. Volgens Ringbrothers is het vermogen van 717 pk indrukwekkend, maar prima op straat te gebruiken. De achtcilinder werd aan een handbak van het merk Tremec gehangen. De aandrijfassen zijn van koolstofvezel, de ophanging is instelbaar, betere remmen zorgen voor meer stopkracht en uiteraard is er gedacht aan zaken als een goed klinkende uitlaat. De wielen komen trouwens van HRE.

De binnenkant

Het interieur zou zichzelf niet meer in de spiegel herkennen. Het stuur is van koolstofvezel en daarachter zitten geen naalden meer, maar digitale tellers. Omdat er niemand bestaat die niet van tuimelschakelaars houdt, werden er een paar onder de radio geplaatst. Die is trouwens vervangen door een moderner exemplaar. Voor de pook en de stiksels was er maar één kleur mogelijk, uiteraard.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie