Gumpert moet wel een van de minst sexy namen zijn uit de autogeschiedenis. Je zou denken dat de eigenaar, Roland Gumpert, zijn lesje wel heeft geleerd. Toch niet: zijn nieuwste creatie vernoemt hij naar zijn dochter Nathalie.

De naam Nathalie is nog altijd beter dan Gumpert, maar spreekt niet echt tot de verbeelding. De specificaties daarentegen…

Vier elektromotoren genereren in totaal 817 pk. In 2,5 seconden vliegt de Roland Gumpert Nathalie naar de 100 km/u. Sneller dan een GT-R Nismo, dus. De topsnelheid is 305 km/u. En dat is best indrukwekkend voor een EV. Let wel: het is voor nu een studiemodel.

Over de GT-R gesproken: het silhouet van de Nathalie doet sterk denken aan die auto, maar onderhuids heeft hij (zij?) er niets mee te maken. Volgens Gumpert is het bereik in de eco-modus 1.200 kilometer. Je hangt de Roland Gumpert Nathalie niet aan een stekker, maar je gooit er methanol in. Door een elektrochemische reactie komt er energie vrij om de elektromotoren te voeden. De tank is in drie minuten vol.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie