Nu Rolls-Royce ook een SUV heeft gepresenteerd, breken spannende tijden voor het merk aan. Moederbedrijf BMW investeerde de afgelopen jaren flink in haar paradepaardje. En hoewel men in Goodwood niet per se prat gaat op progressiviteit, wordt er wel verwacht dat er snel iets nieuws zal komen na de Cullinan.

Chef van Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös, normaal de rust zelve, gaf onkarakteristiek strijdlustige respons op de agressieve communicatie-strategie omtrent de elektrische Aston Martin Lagonda. BMW zag de strijdkreet van Aston als aanzet om maar eens een elektrische strategie te formuleren voor Rolls. En daar hoort een Rolls-Royce Cullinan Hybrid bij.

Een elektrische Rolls-Royce?

De Cullinan blijft waarschijnlijk te koop tot 2032. En voor die tijd zal er een Rolls-Royce Cullinan Hybrid worden toegevoegd aan het gamma. Diverse bronnen melden dat de Rolls-Royce Cullinan Hybrid méér vermogen zal krijgen dan de 570 pk die de SUV nu heeft.

Qua vooruitstrevendheid wellicht niet de meest passende zet voor het merk, maar qua soepelheid bij acceleratie en voor het verbruik zal het een welkome toevoeging zijn. Bovendien is de Chinese markt gek op (deels) elektrische voertuigen. En we weten inmiddels allemaal hoe belangrijk die markt is.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie