De gemiddelde leeftijd van een Rolls-Royce-koper lag ooit ruim boven de vijftig jaar. Maar de tijden veranderen. Steeds meer jonge mensen met geld kiezen voor een Rolls. Met name de Cullinan valt bij deze jongere kopers erg in de smaak. De gemiddelde leeftijd ligt inmiddels 10 jaar lager. En voor die doelgroep bedacht Rolls-Royce een alter ego met de naam Black Badge. Onder deze vlag worden stoerdere en snellere modellen uitgebracht, waaronder deze Rolls-Royce Ghost Black Badge.

Hoewel klanten vrij zijn om uit 44.000 kleuren te kiezen, zullen de meeste mensen voor een zwarte lak gaan. Volgens het merk hebben zij de donkerste van alle zwarte lakken. Deze lak wordt extra fijn aangebracht op een statisch geladen koets waarna de lak in de oven gaat. Daarna wordt de lak met de hand gepolijst. De lak weegt maar liefst 45 kilo. De klanten kunnen zelf kiezen of ze andere accenten, zoals de grille of Spirit of Ecstasy, ook zwart willen laten uitvoeren.

Koolstofvezel velgen

De 21-inch velgen horen ook bij de Rolls-Royce Ghost Black Badge. De buitenste rand van de velg is van koolstofvezel terwijl het hart van aluminium is. Binnenin vind je ook koolstofvezel terug, dat in een zeer specifiek patroontje is gelegd voordat het de autoclaaf in ging. Ook de luchtroosters zijn donkerder uitgevoerd dan bij de normale Ghost. Uiteraard zul je alles naar je eigen smaak kunnen aanpassen bij het bestellen.

De prijs van de Rolls-Royce Ghost Black Badge

Elke Black Badge is iets krachtiger dan het reguliere model, zo ook de Ghost. De 6,75-liter V12 produceert 29 pk extra waardoor het totaal uitkomt op 600 pk. Het koppel groeit met 50 Nm naar 900 Nm. De afstelling van de transmissie en de manier waarop de auto reageert op het gaspedaal is ook aangepast voor de Rolls-Royce Ghost Black Badge. De prijzen van de nieuwe Black Badge zijn nog niet bekend, maar hou er rekening mee dat je met minder dan 400.000 euro niet hoeft aan te kloppen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie