We zijn weer een stapje dichterbij de lancering van de nieuwe Rolls-Royce Ghost. Het merk heeft een aantal specificaties vrijgegeven, waardoor het beeld weer een stukje completer wordt. Nou daar komende nieuwe puzzelstukjes.
 
De Ghost is 5,40 meter lang, dus zo klein is ie niet! Verder bedraagt de breedte 1,95 meter, is ie 1,55 meter hoog en heeft een forse wielbasis van 3,30 meter. De nieuwe 6,6-liter V12 krachtbron met turbo levert 563 pk en een geweldig koppel van 780 Nm al bij 1.500 tr/min.
 
De motor wordt gekoppeld aan een achttraps ZF automaat die mede zorgt voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden. Tja, en daar komt de Duitse link, de top is elektronisch begrensd bij 250 km/u.
 
De wielophanging is volledig uit aluminium gemaakt en luchtvering is standaard op beide assen. De rijder kan kiezen voor verschillende instellingen. En zoals je van een RR mag verwachten is het geluidsniveau binnen de auto tot een absoluut minimum teruggebracht, maar zullen ook omstanders bijna niet horen als er een ‘geest’ voorbij rijdt.
 
O ja, er is ook al een aanschafprijs bekend gemaakt. De auto gaat 213.000 euro kosten. Dat lijkt wellicht een koopje, maar daarbij komen nog alle belastingen, dus ook onze BPM en BTW!
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie