Het is een sneu gezicht, deze Rolls-Royce Phantom. Vijftien jaar geleden kwamen zijn deurklinken waarschijnlijk enkel in aanraking met witte handschoenen. Het leer verwelkomde enkel bipsen gehuld in zijde. In de avond verdween hij in een warme garage, mogelijk in goed gezelschap van een Ferrari, Lamborghini of in ieder geval een snelle BMW.

Nu staat hij ongeliefd in een hoekje bij Domeinen. Al twee jaar, want in 2018 besteedden we ook al eens aandacht aan ‘m. De andere geconfisqueerde auto’s bieden geen luisterend oor aan zijn verhalen over hoe hij ooit ‘de beste auto ter wereld was’ en diende als hoogstaand vervoer voor een of andere graaf. Een drankprobleem – erger dan hij al had, met zijn V12 – ligt op de loer.

Red jij deze Rolls-Royce Phantom? Herstel jij het aanzien van deze prestigieuze bak? De trotse eerste-generatie Phantom gaat deze maand wederom onder de hamer. Hij werd gebouwd in 2004 en vond in 2013 zijn weg naar dit land. De teller staat op 89.607 kilometer – en we kunnen ons haast niet voorstellen dat iemand wreed genoeg is om een Rolls-Royce terug te draaien.

Breng jij het winnende bod uit, dan krijg je 2.470 kilo aan het beste blik uit Engeland. De zijdezachte V12 pompt in alle rust 460 pk naar de achterwielen. Schakelen doet de automaat voor je en er is niets dat je daaraan kunt doen. Het interieur wordt gesierd door zwart leer. Of er een sterrenhemel in zit, kunnen we helaas niet ontdekken. Bodje wagen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)