De tijden dat Jon Olsson met 200 km/u gepakt werd in Nederland en zijn rijbewijs mocht inleveren, die liggen achter hem. De Red Bull-atleet en YouTuber is nu vader van twee kinderen en heeft een degelijke familieauto nodig. Even geen onpraktisch ding als een Audi RS 6 Avant meer dus, maar een verstandige sedan. Iets van bijna zes meter, meer leer dan de garderobe van de lokale motorclub en een bescheiden benzineverbruik van zo’n 16 liter per 100 kilometer.

Jon Olsson koos voor deze Rolls-Royce Phantom en kocht hem iets meer dan een jaar geleden. Het gaat om de versie met lange wielbasis en zeeën van beenruimte achterin. Toen was de enorme sedan al zwart (al droeg ie wel een witte wrap) maar had hij nog de klassieke glimmende accenten, zoals de grote blinkende grille en de toch best opvallende chromen raamlijsten. Dat moest allemaal de deur uit voor een sinistere Black Badge-look.

De auto werd in Nederland verbouwd

De Rolls-Royce Phantom EWB van Jon Olsson ging naar het Nederlandse DTMobility in Oisterwijk voor zijn metamorfose. Daar kreeg de auto een bodykit van Mansory met stukken van forged carbon, wat tegenwoordig helemaal hip is. Daarnaast werd alles wat maar kon in het zwart uitgevoerd, tot aan de Spirit of Ecstasy aan toe. De velgen komen van het merk Brixton en zijn door Jon Olsson zelf ontworpen.

Het interieur werd ook volledig in het zwart uitgevoerd en er werd een sterrenhemel gemonteerd. Als klap op de vuurpijl verhoogde DTMobility het vermogen van de V12 naar 800 pk. Een nieuwe uitlaat moet de twaalfcilinder beter hoorbaar maken. Het bedrijf mocht eerder sleutelen aan Olssons G-klasse (met de bijnaam Lord Hans the G), en aan zijn Wraith.

De nieuwe Rolls-Royce Phantom van Jon Olsson is niet zo extreem als zijn eerdere creaties, maar anderzijds is een dakkoffer ook niet echt nodig met alle bagageruimte die de Rolls al heeft. En een camouflagewrap op een Rolls, dat heeft de voormalig skikampioen al eens gedaan. Vind je het een tof ding? Statistisch gezien duurt het niet lang meer voordat Olsson weer iets anders aanschaft en deze auto te koop komt te staan, en misschien zelfs in Nederland.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie