Zo dol als we zijn op al onze sterren – soms lijkt het of we ze nog liever zien vallen. Hoe dieper, hoe beter. Bill Cosby, Kevin Spacey, Patricia Paay wat ons betreft: het maakt niet uit hóe ze op hun plaat gaan, als het maar hard is – smullen.

Als topleverancier van de sterren begrijpt Rolls-Royce dat beter dan welk ander merk ook. Al nemen ze dat begrip ‘vallende ster’ dan wel weer heel letterlijk. Het komt namelijk met een speciale uitvoering van de Wraith, die ze de Luminary Collection noemen. Op zich een beproefd concept: als een model wat ouder wordt, mik je er gewoon wat speciale edities tegenaan, liefst in een gelimiteerde oplage. Zo blijven de verkopen op peil en je kopers blij – everybody happy.

Wat is er speciaal aan deze Rolls-Royce Wraith?

Je kent waarschijnlijk wel dat fraaie Rolls-Royce-plafond met al die lichtjes, dat op een sterrenhemel moet lijken? Nou, dat hebben ze dus ook in deze Wraith gedaan. Niet minder dan 1.340 lichtjes zitten erin, samen met een verbijsterende 2 kilometer (!) aan bedrading. Door die lampjes op een bepaalde manier te schakelen, lijkt het af en toe of er een meteoriet door de kunstmatige sterrenhemel schiet. Cool!

En verder?

Tsja, waarom daar stoppen? Zo is de Wraith Luminary Collection gespoten in een bijzondere kleur, Sunburst Grey, zeg maar de 51e tint grijs. Die, naar Rolls-Royce beweert, in zonlicht een soort kopertint krijgt. Verder heeft de Bespoke-afdeling zich uitgeleefd met ‘handgeschilderde’ versieringen op de flanken. Rolls-Royce kennende zal dat wel gebeurd zijn door de achter-, achter-, achter-, achter-, achterneef van Caravaggio zelf. De kleur van de versierselen komt overeen met die van het leer van de stoelen: Saddlery Tan. De voorstoelen dan, want de exemplaren achter zijn gehuld in zwart leer. Ook bijzonder: het hout waar natuurlijk weer kwistig mee is rondgestrooid, is afkomstig van ‘Tsjechische bossen’ en óók al voorzien van ledjes. Jawel: dankzij 176 lampjes kan hout tegenwoordig ook licht geven.

Kost dat?

Veel, natuurlijk. In Engeland bedraagt de vraagprijs al 295.000 pond. Doe daar dus een paar triljard aan Nederlandse belasting-afkortingen bij en je komt uit op eh… heel veel. Oh, en om nog even terug te komen op de vraag die we eerder ook al iet hadden gesteld: is het een gelimiteerde oplage? Natuurlijk is het dat. Er worden er 55 gemaakt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)