Jep, de Franse vuurkoning voegt zich bij het Lamborghini Squadra Corse. Na zijn verschrikkelijke crash in Bahrein, eind 2020, maakte Grosjean de sprong naar Amerika om in de IndyCar te gaan rijden. In 2021 reed hij voor Dale Coyne Racing, het afgelopen jaar voor Andretti Autosport. Zijn beste resultaat is een tweede plaats tijdens de GP van Indianapolis in 2021 (die gewonnen werd door de Nederlander Rinus van Kalmthout) en afgelopen jaar in Long Beach.

De 36-jarige Fransman gaat nu meedoen in het GT3-kampioenschap met Iron Lynx. Daar krijgt hij de Lamborghini Huracán GT3 Evo2 onder zijn billen. Voor zijn debuut moet Grosjean terug naar de Verenigde Staten, want de eerste race is de 24 Uur van Sebring. Ook niet onbelangrijk: Grosjean gaat samen met Caldarelli en Bortolotti testen in de Le Mans-racer van Lamborghini die in 2024 meedoet aan de FIA WEC- en IMSA-kampioenschappen.

Romain Grosjean reageert op zijn aanstelling bij Lamborghini

Schijnbaar houdt Grosjean genoeg tijd over, want zijn huidige contract met Andretti Autosport loopt gewoon door. We gaan Grosjean dus gewoon terugzien in de IndyCar in 2023. De F1-coureur van weleer is erg trots op het feit dat hij voor Lamborghini mag rijden: ‘Het is een enorme eer om me bij Lamborghini te voegen. Het is zo’n iconisch merk voor iedereen die van auto’s houdt, waaronder ikzelf en mijn kinderen.’

Grosjean kijkt vooral uit naar zijn GT3- en LMDh-avontuur: ‘De nieuwe LMDh is een prachtige auto – ik heb al het geluk gehad om hem te mogen zien – en het is een geweldig project. Het begint een erg spannende klasse te worden met alle constructeurs die meedoen. Met het succes van Lamborghini hoop ik dat we het goed kunnen doen in de toekomst.’ Die LMDh-klasse wordt steeds beter, nietwaar? Verwacht de komende tijd meer aankondigingen van coureurs die voor de grote merken mogen gaan rijden.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie