Als Amerikanen het wagen om een eigen variatie te maken op een Europese sportauto, pakt dat meestal niet zo gelukkig uit. De door de Amerikaanse wetgeving voorgeschreven dikkere bumpers hebben auto’s als de Porsche 911 en de Jaguar XJS in het verleden bijvoorbeeld geen goed gedaan.

Maar nu is er eindelijk eens een uitzondering op de regel. Kijk maar naar de Rossion Q1, een auto die ontstond nadat de heren van 1G Racing klaar waren met de Noble M400. Het geesteskind van Richard Noble is zowaar veranderd in een mooie prinses. Behalve een andere carrosserie werd de Rossion ook voorzien van allerlei luxe zaken, zoals een navigatiesysteem, elektrisch bedienbare spiegels en een beter audiosysteem.

Maar dat is niet alles, ook het vermogen van de 3,0 liter V6 is opgeschroefd naar 450 pk. Dat levert echter geen betere prestaties op, want de Rossion Q1 is door alle aanpassingen wel een paar kilootjes zwaarder geworden. Dat is dan gelukkig wel weer typisch Amerikaans. In Amerika kost de Rossion trouwens maar 69.000 dollar. Al moet je voor die prijs wel zelf de motor erin schroeven. Als de auto kant en klaar wordt afgeleverd, kost hij 90.700 dollar. Gezien de huidige koers zouden wij het wel weten…

Reacties

Meer van TopGear