Eerst het goede nieuws: Rowan Atkinson, wereldberoemd acteur, groot autoliefhebber en sinds kort de snelste man in onze schappelijk geprijsde auto, bleef nagenoeg ongedeerd toen hij gisteravond met zijn auto van de weg raakte. En dan het slechte nieuws: de ultrazeldzame McLaren F1, dezelfde die hij in al zijn goedheid aan TopGear leende om mee door de woestijn te sprinten tegen een Bugatti Veyron, raakte zwaar beschadigd.

Naar verluidt raakte Atkinson op de A605 bij Peterborough in een slip, waarna hij verscheidene keren spinde en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De Britse roddelpers berichtte al snel dat de auto in brand was gevlogen (‘Atkinson ternauwernood ontsnapt aan vuurzee’, dat soort dingen), maar een foto van het ongeluk die een voorbijganger op Twitter zette, laat gelukkig geen uitgefikt wrak zien. Atkinson kwam in ieder geval op eigen kracht uit de auto en werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar alleen een kleine verwonding aan zijn schouder geconstateerd werd.

Atkinson had al eens eerder een ongelukje met de F1, toen hij hem in de achterklep van een Rover Metro parkeerde. Nu was die schade gemakkelijk te repareren; of de auto er deze keer bovenop komt, is nog maar de vraag.

Update: nog een foto via de Northampton Chronicle, hierop is de schade duidelijk te zien. Met dank aan Pjotr voor de twit-tip!

Reacties

Meer van TopGear