Doorgaans bestempelen we getunede Ferrari’s als ‘over de top’ of ‘teveel van het goede’. In de meeste gevallen kijken we dan ook niet al te lang naar de bombarie die is toegevoegd aan Ferrari’s. Dat je zo’n juweel zo kunt vernaggelen. Maar wat schetst onze verbazing: deze Ryft Ferrari SF90 ziet er eigenlijk best wel geweldig uit.

Hoe doet deze Amerikaanse tuner dat toch? Laten we beginnen bij wat Ryft de ‘functionele aero-toepassing’ noemt. Geen overbodige uitsteeksels of andere onderdelen die er puur en alleen zijn om de prijs op te krikken. In plaats daarvan lijkt het erop dat Ryft de Ferrari SF90 afmaakt zonder dat we wisten dat de SF90 niet af was.

Het pakket van Ryft voor de Ferrari SF90

Het aeropakket omvat een nieuwe splitter, diffuser (die overigens wel richting het overdrijven gaat) achtervleugel, luchthappers boven de voorwielen en zijskirts. Die skirts reduceert volgens Ryft de lift van de vooras, zorgt voor meer grip en voor meer stabiliteit bij hoge snelheden. Om dat in getallen uit te drukken: de Ryft SF90 drukt 360 kg naar beneden bij 300 km/u.

Je betaalt 601.295 dollar, wat ongeveer even veel is in onze valuta, voor het totale pakket. Je bent dan een Ferrari SF90 en twintig koolstofvezelonderdelen rijker. Ook krijg je er een handgemaakte titanium race-uitlaat bij die gebouwd is naar de standaard van OEM. DE SF90 gaat in Nederland voor 450.000 euro zonder belastingen, waardoor je maximaal 151.295 euro betaalt voor het Ryft-pakket. Prima deal, denken we.

Er is nog meer goed nieuws! Ryft verbouwt namelijk ook de Ferrari SF90 Spyder. Gebaseerd op de beelden die de Amerikaanse tuner deelt op Instagram kunnen we zeggen dat ook de cabrio er prima uit gaat zien. Kijk eens hoe goed die spaakvelgen het doen op de SF90 Spyder!

1016 Industries Ferrari SF90

LEES OOK: 1016 Industries beplakt de Ferrari SF90 met extra koolsofvezel

Dit bedoelen we met over de top

Advertentie

Reacties

  • Big mo heeft op 9 oktober 2022 geschreven:

    Adje , je hebt 100 procent gelijk !.

    Reageer
  • Adje heeft op 7 oktober 2022 geschreven:

    Redelijk nutteloos voor een auto die door 99% nooit uitgelaten wordt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie