Een broeierige zomeravond in 1984. Een Renault 5 Turbo, een Ferrari 308, een flinke fles Zwitserse Schnaps en een Ferrari Testarossa die aanwijzingen geeft. Dat moet het oorsprongsverhaal zijn van deze zeer opmerkelijke Sbarro Super Eight. Ongemakkelijk, dat wel. Je kunt de Sbarro Super Eight het best omschrijven als een hot hatch met Ferrari-genen. Het Zwitserse bedrijf pakte een Ferrari 308 en maakte er een midscheepse hot hatch van à la Renault 5 Turbo. En omdat het de jaren tachtig was, konden de Testarossa-sleuven en lamellen in de grille niet ontbreken.

Geloof het of niet, het kan gekker. De Super Eight is in het leven geroepen omdat de Super Twelve (met twaalfcilinder, dus) iets te wild was. Van beide auto’s bouwde Sbarro één exemplaar. En de achtcilinder staat nu te koop. Zoek maar eens een jaren-tachtig-hatch met een toffer interieur. De Sbarro Super Eight draagt al Nederlandse platen, maar hij staat te koop in België. Hij heeft net een grote beurt gehad dus je kunt instappen en wegrijden.

De 3,0-liter Ferrari-V8 produceert 260 pk en drijft enkel de achterwielen aan. Schakelen doe je via een klik-klak open handbak met vijf verzetten. De topsnelheid wordt geschat op ongeveer 220 km/u, voor wie dat durft. De prijs is op aanvraag en kan dus, net als de bips van de Super Eight, alle kanten opgaan.

Advertentie

Reacties

  • Mensen heeft op 28 oktober 2020 geschreven:

    Dat is helemaal geen ferrari hatchback jullie jokken. We zouden graag willen dat ferrari met een hatchback komt.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie