Gran Turismo Sport is slechts een van de vele racegames van dit jaar. Op een punt onderscheidt het spel zich enorm van de rest van de tijdsverslinders. Dat mag ook wel, want we hebben er lang genoeg op moeten wachten. In Gran Turismo Sport kruip je door de lens en maak je de prachtigste foto’s. Als je daar zin in hebt. En dit is niet alleen een simpele kwestie van een auto neerzetten en een foto maken. De makers noemen het ‘Scapes’.

Eerst mag je door ruwweg 1.000 locaties bladeren om de perfecte spot te vinden voor jou trouwe vierwieler. Vervolgens komt er een menu tevoorschijn, waarmee alleen grafisch vormgevers bekend zijn. Of Instagrammers. Laat je echter niet te snel afschrikken, je kunt net zolang spelen met de verschillende sliders totdat jij de perfecte foto gemaakt hebt. Denk aan basisinstellingen als sluitertijd, focus, diafragma-opening en iso-waarde. Daarna kun je aan de slag met filters, witbalans, kleurtemperatuur, vignette en een enorme hoeveelheid andere opties. Dit gaat je uren van je leven kosten. En het is elke minuut waard.

Tot 18 oktober moet je jouw foto’s nog maken met Photoshop, daarna kun je jouw kunsten laten zien met Scapes in Gran Turismo Sport.

Scapes: foto’s maken in Gran Turismo Sport

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie