Dit is de Rolls-Royce onder de schaalmodelletjes. Deze kleine Cullinan bestaat uit meer dan 1.000 perfect nagemaakte onderdeeltjes. Het duurt maar liefst 450 uur om één exemplaar met de hand te bouwen. Dat is meer dan de helft van de tijd die nodig is om een echte Cullinan te bouwen, en dat voor een auto die één achtste van het formaat is. De kosten van het schaalmodel van de Rolls-Royce Cullinan? Reken op meer dan 30.000 euro, al wordt dat nergens bevestigd.

Voor een daaldertje of wat extra spuit Rolls-Royce het schaalmodel in een van de 40.000 beschikbare kleuren. Elke andere kleur is overigens ook mogelijk, waardoor je aan het nut van een standaard kleurenpalet gaat twijfelen. Een medewerker polijst de lak totdat deze glimmend genoeg is om als make-up-spiegel te gebruiken. De pinstripe langs de zijkant wordt met de hand aangebracht, net als bij een echte Rolls.

Het interieur is volledig zelf samen te stellen, tot de biesjes, stiksels en zelfs het hout aan toe. Alle deuren kunnen open en onder de motorkap ligt een perfecte miniatuur van de V12-motor. Het schaalmodel van de Rolls-Royce Cullinan wordt geleverd in een Perspex-display van een meter lang, samen met een afstandsbediening om de koplampen te bedienen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)