Wil je weten of je iemand kunt vertrouwen? Ga eens naast hem of haar in de auto zitten. Bestaat het vehikel-vocabulaire uit woorden als lapzwans, minkukel, kakmadam, goochemerd of schele kaketoe? Dan is de bestuurder een eerlijk persoon.

Volgens een onderzoek van Social Psychological and Personality Science is er een verband tussen profanatie en eerlijkheid. Mensen die veel schelden blijken eerlijker te zijn dan mensen die rustig blijven. De wetenschappers ondervroegen 276 mensen, analyseerde 75.000 Facebook-berichten en bekeken gegevens uit alle vijftig Amerikaanse staten. Daaruit bleek in alle gevallen dat mensen die veel schelden over het algemeen minder vaak liegen.

Scheld jij veel achter het stuur? Dan ben je dus goudeerlijk. Ben jij wel goed opgevoed en spuw jij geen vulgaire taal tijdens het rijden? Ga dan niet spontaan andere weggebruikers voor ananastosti uitmaken in een poging om integriteit te kweken. Dat werkt natuurlijk niet. Iets met correlatie en causatie, enzo. Accepteer gewoon het feit dat je een geniepige gluiperd bent. Daar kun je niets aan doen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie