Haal de Kärcher maar weer tevoorschijn, want we hebben voer voor je hogedrukspuit. Er is pas een enorme schuurvondst opgedoken in Londen – of meer een loodsvondst. Een verzamelaar parkeerde jarenlang zijn collectie in deze enorme hal om ze daarna te laten verstoffen. Pas besloot de eigenaar (of wellicht de nabestaanden, het verhaal is onbekend) dat de deuren open mochten voor een klein publiek. Een YouTuber mocht naar binnen om de boel te filmen.

Geen van de 175 auto’s uit de schuurvondst in Londen lijkt super exotisch, maar onder de laag fabrieksstof en vogelkak staat genoeg wat de liefhebber kan bekoren. Bijvoorbeeld oude VW-busjes, een lading Mercedes SL’s, een handjevol MG’s, een oude Porsche 911, een Daihatsu Copen, nog wat oudere BMW’s en een Mazda MX-5. Sommige cabriolets zijn met het dak open geparkeerd, waardoor het interieur nu opnieuw gestoffeerd is door vadertje tijd. Best zonde.

De auto’s gaan de verkoop in

In de video hoor je in de achtergrond mensen druk bezig met het starten van de auto’s. Dat komt omdat de collectie momenteel verkocht wordt. Of je er verstandig aan doet een schuurvondst te kopen? Dat is altijd de discussie. Sommige auto’s staan er al meer dan 20 jaar. Het is maar de vraag of je vogelpoep die oud genoeg is om te stemmen, ooit helemaal van de lak krijgt. En dan hebben we het nog niet eens over alle rubbers en slangetjes in en rond de motor.

Niet alle auto’s staan er al 20 jaar

Andere auto’s staan er overigens een stuk minder lang. Zo zou de BMW 2002 er volgens een reactie op YouTube pas vijf jaar geparkeerd staan. Het is altijd wijs om even de vloeistoffen goed te checken en wat nieuwe peut in de tank te doen. Via het speciale Instagram-account London Barn Finds kun je contact opnemen met de beheerder van de collectie voor een bezichtiging en om je bod te plaatsen.

De schuurvondst in Londen

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie