Natuurlijk! Na de Volkswagen Up en de daarvan afgeleide Skoda Citigo moest er ook een Seat-versie volgen. Vreemd detail: in plaats van een stoere, auto emoción uitstralende naam koos het merk ervoor om hem Mii te noemen. Het doet ons vermoeden dat ze in Spanje nooit op bepaalde spelcomputers gespeeld hebben.

Hoe dan ook: de Mii en de Up zijn natuurlijk krek eender, met uitzondering van een paar carrosseriepanelen die de Seat een wat speelser uiterlijk meegeven. Ook bij de Mii spreekt men van een ‘premium interieur’ dat hem moet onderscheiden van andere plastic stadskarretjes. Ook de Mii krijgt een dikke vette laser in z’n neus die ervoor zorgt dat ie niet per ongeluk tegen voetgangers aan rolt. Ook de Mii komt er met een 60 of 75 pk sterke 1,0-liter driecilinder, waarvan de schoonste er slechts 97 g/km aan CO2 uit perst.

Vanaf het eind van 2011 is deze driedeurs Mii te krijgen voor een prijs die naar verwachting iets onder de 8.490 euro van de Up zal liggen. De vijfdeurs-versie volgt in 2012.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie