Elke week stuurt onze vaste correspondent Cas Pedaal ons een nieuwswaardig artikel dat je nergens anders zult lezen. Hij belooft dat het geen verhaal uit zijn eigen leven met gefingeerde namen is. Dit nemen we dan maar aan. Onze eindredacteur heeft het artikel bekeken en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

‘Je moet kiezen, het is ik of je auto’s’, waren de laatste woorden die José tegen Frans zei. Hoewel de alimentatie reuze meevalt, is hij wel tegen een ander kostbaar probleem aangelopen. Sinds zijn scheiding pakt Frans snelheidsboete na snelheidsboete.

‘Je hoort weleens over mensen die altijd op de navigatie rijden en nergens meer komen als hun telefoon leeg is. Ik heb dat met de snelheid. Ik ben het totaal niet meer gewend om op de borden te letten. Normaal hoorde ik altijd automatisch “je mag hier maar 50 hoor, Frans!” naast me’, zegt hij.

Frans denkt wel in oplossingen, maar de juiste heeft hij nog niet gevonden. ‘Ik heb op aanraden wel Flitsmeister geïnstalleerd, maar op de een of andere manier is dat niet dwingend genoeg. Bovendien herhaalt Flitsmeister zichzelf niet op een hoger volume als ik niet luister.’

Maar de scheiding heeft wel andere voordelen. ‘Sinds de scheiding rij ik weer met de navigatie. Die geeft tenminste een paar honderd meter van te voren aan dat ik moet afslaan, in plaats van wanneer ik al voorbij de afrit ben. Scheelt een hoop loze kilometers.’

Meer satire lezen?

Reacties

 • Wolve heeft op 8 november 2022 geschreven:

  Of je leert gewoon situaties te lezen, het is niet lastig in te schatten waar je maar 50 mag en waar je 80 mag…

  Reageer
 • Omniverse heeft op 7 november 2022 geschreven:

  Dave.. Waarom reageer je..? 😅

  Reageer
 • Dave heeft op 6 november 2022 geschreven:

  Ondanks de satire, het is gewoon 100% niet 1,00% (één procent).
  Beetje dom.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear