Herinner je nog de tijd dat politici dachten dat diesel de definitieve oplossing was voor de opwarming van de aarde, en uiteraard voor wereldvrede? Om je geheugen op te frissen: dat was ongeveer vorige week. Skoda kwam tegemoet aan de vraag naar diesels in het begin van dit millennium door iets unieks op de markt te brengen: een dieselende hete hatchback met de naam Skoda Fabia RS TDI.

Het gaat om de tussenacceleratie

De eerste Skoda Fabia RS werd aangedreven door een 1,9-liter TDI met slechts 130 pk, maar z’n forse koppel van 310 Nm gaf ‘m een tussenacceleratietalent dat menig sportauto het zwijgen oplegde.

Als je klaar was met het scheuren over de snelweg, bleek de vlotte Fabia ook nog eens een wonder van zuinigheid. Wie niet overdreven op het gas stampte, haalde – net als bij ‘mindere’ TDI’s – makkelijk 1 op 20. Een bijzonder ding, en dat is het.

We konden er ééntje vinden op AutoWereld. Dit zwarte exemplaar liep volgens de teller net iets meer dan twee ton. Helemaal niets dus, voor de robuuste 1.9 TDI. Kost je maar 3.295 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie